Yaklaşık 20 yıldır yazılım sektöründe faaliyet gösteren yazılım ekibimiz özellikle açık kaynak kodlama ve Linux temelli sistemlerde uzmanlık kazanmıştır. Son 10 yılda tüm yazılımlarında açık kaynak yapılara dayalı çözümler üreten ekibimiz bu felsefeyi ülke çapında yaygınlaştırmak için faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bilgi birikimi ile ayrıcalıklı fikirleri hızla yazılıma dönüştürebilen ekibimiz kararlı çalışan uygulamalar ile haklı müşteri memnuniyeti sağlamaktadır.
Yazılım Ar-Ge Projeleri ve Tarihçesi
2005 - Sincap Linux Yönetim Paneli – Çok Amaçlı Sunucu Çözümü; Kurumların lisans ve yönetim maliyetlerini düşürmek amacı ile üretilen firmamızın ilk ar-ge ürünüdür. Sektörde 200’e yakın referansı olan SinCap Linux Yönetim ürünü kolay yönetim ara yüzü ile; kullanıcı yönetimi, dosya sunucusu, e-mail sunucusu, ftp sunucu, kişisel klasör ve dosya paylaşımı hizmetlerini sunmaktadır.
2006 - Sincap Gözcü; Sincap Linux Yönetim Paneli kullanan müşterilerden gelen istek doğrultusunda kullanıcıların masaüstü görüntülerini yakalayıp kaydeden bir raporlama programıdır.
Datacenter Ar-Ge ve Yazılım Projeleri:
2007 - Witamin.Net - Datacenter; Ar-ge alt yapısına destek ve kendi ürünlerimizin ihtiyaç duyduğu servisler için Datacenter oluşturulmuştur. Zaman içinde domain ve hosting hizmetleri için Witamin.net adı altında hizmet verilmeye başlanmıştır.
Datacenter alt yapısında switch hariç markası olan herhangi bir hazır çözüm kullanılmamıştır. Bu amaçla ihtiyaç duyulan tüm alt yapı, ara yüz ve işletim alt yapısı yazılımları %100 kendi imkanlarımız ile yapılmıştır. Bunlar;
Witamin.net Domain Yönetim Paneli, Rooting & BGP Uygulaması, RBL-DNS Block List Uygulaması, Reverse DNS & Web Caching & Loging Uygulaması, FTP üzerinden heartbeat kontrollü çoklu Sunucu Yedekleme Uygulaması; Incremental Yedekleme Uygulaması, Datacenter Trafik İzleme ve Kamera ile takip/kayıt Uygulamasıdır.
Web Portal e-Ticaret Ar-Ge ve Yazılım Projeleri:
2008 - XML Uygulamaları; Marrket.com ve Boturk.com alt yapısında kullanılan fiyat güncelleme için; SOAP Ürün fiyat senkronizasyonu ve XML Ürün fiyat senkronizasyonu servis uygulamaları yazılmıştır.
Logix Markası
2009 - Logix Firewall – Güvenlik Duvarı Çözümü; İlk satışı 2009 da yapılan ar-ge ürünümüzdür. Internet kapısında ihtiyaç duyduğunuz tüm kurumsal güvenlik ve güvenli bağlantı hizmetlerini yerine getirmesi için tasarlanmış bir Güvenlik Duvarıdır. Bilinen tüm Firewall özelliklerini destekleyen ürün; VPN, içerik filtreleme, yük dengelemenin yanında 5651 sayılı kanun gereği kurumunuzun internete çıkan erişimlerinin kaydını da tutmaktadır.
2010 - Logix Bridge – 5651 Raporlama ve Hotspot Çözümü; Firewall ürünümüzden yola çıkarak hazırlanan ve Firewall güvenlik sistemi olan kurumlara için kurumların kanuni 5651 gereği dijital sorumluluklarını yerine getirmesi için geliştirilmiş, herhangi bir program veya ajan kurmaksızın (agentless) çalışabilen bir log toplama üründür.
2010 - Logix Lisans Aktivasyon Sistemi; Logix ürünleri için geliştirilen merkezi lisans aktivasyon ve takip sistemidir.
2010 - Logix Datacenter SMS & User Authentication Services for Hotspot;Logix ürünlerinin Hotspot özelliği için geliştirilen bir kullanıcı yetkilendirme Datacenter SMS gönderim sistemidir. Turkcell, Vodafone ve Avea ile anlaşması bulunan alt yapımız, müşteriler tarafından gönderilen şifre SMS lerini karşılayarak ilgili Logix cihazına kullanıcıların internete erişimi için kullanıcı adı ve şifre açmaktadır.
2011 - Logix Multi Platform Raporlama Uygulaması; Logix ürünleri için geliştirilen müşteri admin veya yöneticilerinin ihtiyaç duyulan raporları sistem ara yüzüne bağlanmadan kendi bilgisayarları üzerinden görebilmeleri için geliştirilmiş bir Kullanıcı Rapor Görüntüleme aracıdır (client reporting tool). Ms.Windows, Linux ve Android platformlu bilgisayarlar için kurulum yapılabilmektedir.
2012 - Logix Multi Platform Password & Connection Management – Bağlantı ve Şifre Yönetim Sistemi; Logix ürünlerinin uzaktan yönetimi ve servis ihtiyaçlarının merkezi olarak verilmesi amacı ile geliştirilen ve aynı zamanda tüm Logix ürünlerinin root şifre yönetiminin sağlandığı bir sistemdir.
2012 - miniLogix Embeded Security Appliance (SMB) – Bütünleşik Küçük Güvenlik Sistemleri; 5-10-15-20 kullanıcı müşteriler için maliyet düşünülerek; harddisk gereksinimi duymadan Flash Ram ile çalışabilen Alix Base main boardlar üzerinde geliştirilen küçük güvenlik kutularıdır. Mini Logix ürünleri diye adlandırdığımız ürünler özel üretim küçük kasası ile başlangıç olarak 5651 sayılı kanun desteği için MiniLogix Bridge olarak duyurulmaya başlanmıştır.
2012 - Logix Server – Çok Amaçlı Sunucu Çözümü; Lisans ve yönetim maliyetlerini düşürmek amacı ile üretilen Logix Server, 2005 yılında üretilen ve sektörde 200’e yakın referansı olan SinCap Linux Yönetim ürünün yeni versiyonudur. Kolay yönetim ara yüzü ile; kullanıcı yönetimi, dosya sunucusu, e-mail sunucusu, ftp sunucu, kişisel klasör ve dosya paylaşımı hizmetlerini sunmaktadır. Bu ürünün gelişimi ile ilgili TUBITAK çalışmaları devam etmektedir.
Devam Eden Ar-Ge ve Yazılım Projeleri:
Logix ürünlerinin fonksiyonlarının artırılması, geliştirilmesi ve yeni ürünlerin portföye eklenmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Güvenlik konseptlerinde yer alan kategorileri baz alarak, Logix markası altında bağımsız ürün olarak üretmeyi hedeflediğimiz ürünler şunlardır;
Logix IDS/IPS Saldırı Tespit, Logix Link LoadBalance, Logix High Availability & Failover, Logix SSL VPN ve yeni teknolojiler içeren yeni çözümler..
Ar-ge çalışmalarına destek veren KOSGEB ve TUBITAK kuruluşları ile faaliyetlerimiz hız kazanmıştır.